België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 21 mei 2015

2015-05-21 Slecht weer


Door de zware omstandigheden van gisteren hebben we geen brood kunnen kopen voor het ontbijt. In de keuken waar men al bezig is met het voorbereiden van het eten van een groep jongeren die in de hutten logeren gaat MJ vragen of ze wat brood kan kopen. Kopen hoeft niet, ze krijgt gratis meer dan voldoende brood mee.
Na de massale regen van gisterenavond zien we het niet meer zitten om vandaag nog langs boswegen te fietsen. Ik doe dan ook mijn uiterste best om via verharde wegen tot het Balaton meer te geraken. De vorige dagen was het tussen 25° en 30° warm, vandaag is het nog amper de helft en bovendien regent het zowat de ganse dag. Over het traject zelf mogen we niet klagen wat het is maar een korte etappe en het gaat blijkbaar overwegend bergaf tot aan het Baloton meer, met wind in de rug. Aan het meer zijn er campings zat maar na al die koude regen zien we het toch niet meer zitten om ons tentje nog op te stellen en kiezen voor een kleine chalet op een camping vlak aan het meer. Voor ons nu al ervaren als ongekende grote luxe. We gaan nog even inkopen doen in een vlak nabijgelegen winkel en trekken ons daarna terug in onze chalet om te genieten van al dat comfort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten