België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 15 mei 2015

2015-05-11 We gokken op de GPS


Een vriendelijke Duitser biedt ons ’s morgens een tas koffie aan. We hebben ook nog een babbel met een fietsend koppeltje, afkomstig uit Engeland. Zij is op weg naar haar familie in Duitsland en haar vriend fietst verder door voor het goede doel tot Malta, waar zijn roots liggen.
We zouden vandaag graag tot een camping in Kipfenberg willen fietsen. Op papier is het via de Limes Route 108km. Na 30km fietsen vraag ik aan mijn GPS een alternatieve route uit te stippelen. Hij komt uit op een traject dat 30km korter is. Vertrouwen op een route die de GPS uitstippelt is altijd een beetje gokken, maar we wagen het erop. Een goede zet blijkt achteraf. Het is een traject waar we ten volle het volledige gamma van ons versnellingsapparaat kunnen uittesten. Op een enkele helling na van 18% is  het best de fietsen. Uiteindelijk bereiken we Kipfenberg al na amper 70km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten