België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 19 mei 2015

2015-05-19 Tweede valpartij


De camping In Petronell-Carnuntum is wel wat lawaaierig vlak naast een treinspoor en een druk bereden viaduct. Gelukkig hebben wij daar niet al te veel last van.
Vandaag gaan we drie landen aandoen: we verlaten Oostenrijk, komen in Slowakije en voor we het merken zijn we in de loop van de namiddag al in Hongarije. We zitten nog steeds met van die lastige ‘poepkesetappes’ (vlakke etappes waarbij je van de eerste tot laatste meter moet trappen en die vooral belastend zijn voor het zitvlak). De wind zit weer tegen maar gelukkig keert de wind in ons voordeel bij de laatste 35km tot Györ.
We fietsen meestal over een fietspad dat zijn beste tijd heeft gehad. Op amper een kilometer van de camping komt er uit tegengestelde richting een dame gefietst. Ik zie dat er aan haar kant van het fietspad een enorm gat is in het wegdek en wil haar nog zoveel mogelijk ruimte geven om er langs te fietsen. Helaas kom ik hierbij zelf in een putje terecht, verlies de controle over mijn stuur en kom zelf ten val. Gevolg: slechts een vuile knie en een scheur in de tentzak. Dus al bij al hebben we weer eens veel geluk gehad.
De camping in Györ is wat je kan noemen een zeer kleine stadscamping maar voor ons is het weer eens een luxe camping. Supermarkt in de buurt en een keukentje waar je uitgebreid kunt kokkerellen, tuinstoelen en tafel, koelkast, microgolf, droogrek,…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten