België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 23 mei 2015

2015-05-22 De berg die gaat liggen

Voor het eerst sinds we thuis vertrokken slapen we eens niet in ons tentje maar in een lekker warm en zacht bed, maar merkwaardig genoeg hebben we deze nacht voor het eerst lang wakker gelegen in ons bed.
Nu we er de gelegenheid toe hebben profiteren we er van om eens een stevig ontbijt klaar te maken, omelet met champignons en enkele vergeten tomaatjes.
Al van bij het vertrek is het al weer aan het regenen en dat zal weer eens voor zowat de ganse dag zijn. Maar niet alles is kommer en kwel want we kunnen toch nog genieten van de noorderwind die ons een duwtje in de rug geeft.
Als fietser is het makkelijker fietsen als je de hellingen op voorhand goed kan inschatten. We hebben al veel ervaring op dat vlak maar toch gebeurt het nog eens dat je het anders inschat. Soms heb je de indruk dat het hooguit vals plat is en moet je toch in een klein verzet gaan fietsen. Op andere momenten heb je soms de indruk dat er een stevige helling op komst is maar als je er dan eenmaal aan begint is het veel makkelijker dan verwacht. MJ heeft hiervoor een mooie uitdrukking: ‘het is alsof de berg plots gaat liggen’. Mooier kan ik het niet uitdrukken.
Na weer zo’n kletsnatte dag opteren we weer voor een dak boven ons hoofd. Op de camping in Igal hebben ze hutjes die op zich erg primitief zijn maar met de huidige weersomstandigheden voor ons meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten