België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 23 mei 2015

2015-05-23 Moessonregens in Hongarije?

In onze planning hadden we wel rekening gehouden met de moessonregens in zuid-oost Azië maar niet dat we ze al in Hongarije zouden tegenkomen.
Ook vannacht stonden de hemelsluizen wijd open. We krijgen onze kleren nog maar amper gedroogd. Voor de derde dag op rij vertrekken we weer eens in regenuitrusting. Gezien de aanhoudend slechte weersomstandigheden verleggen we ons traject nog eens en wijken we uit naar een camping waar we eventueel nog een bungalow kunnen huren.
Gelukkig stopt het in de loop van de voormiddag eindelijk toch nog eens met regenen en de zon komt zelfs al eens tevoorschijn. Vermits het maar een relatief korte etappe is zijn we al vrij vlug op de camping. We informeren naar de prijs van een bungalow. 12000 HUF (40 euro) vinden we toch wat veel. We gaan dan toch maar even op  zoek of er geen droog plaatsje te vinden is waar we ons tentje kunnen opzetten.  Op de camping is er ook een wasmachine en we profiteren er van om eens een uitgebreide was te doen. Een droogkast is er niet en we hangen onze was dan maar op aan een waslijn onder een afdak. Wanneer we in de namiddag nog eens naar Komló fietsen om de nodige inkopen te doen) voor het weekend (een ommetje van 10km) krijgen we nog een serieuze bui over ons hoofd, dat beloofd voor onze was,  maar wanneer we terug op de camping aankomen en het alweer is opgeklaard blijkt alles toch droog te zijn.
Komló is onze laatste stop in Hongarije, morgen hopen we tot in Servië te geraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten