België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 29 mei 2015

2015-05-29 De gastvrije Serviërs

Om 8u zitten we al weer op de fiets en toch hebben we de klok rond geslapen. Het wordt een mooie fietsdag, mooi weer, aangename rustige wegen, geen spectaculair maar toch boeiend landschap en onderweg enkele leuke dorpjes.
Wanneer we ’s middags op een bank in een parkje zitten te picknicken stop er een man op de fiets. Hij haalt een plak chocolade uit zijn tas en geeft ze ons met de woorden ‘Welcome’. Servië begint ons steeds meer te bevallen.
Onderweg komen we uit de andere richting nog twee trekkers tegen. Het is een jong Frans koppeltje. Ze hebben twee jaar gewerkt voor een Frans bedrijf met een vestiging in Istanbul. Hun werk zat er op, ze hebben zich twee fietsen en het nodige kampmateriaal aangekocht in Istanbul en zijn nu op weg naar Parijs. Het is hun allereerste fietstocht en ze zijn al meteen gebeten door de microbe en weten nu al met zekerheid dat er nog meerdere tochten zullen volgen.
In Bela Crkva, wat witte kerk betekend, zijn er talrijke meertjes met meerdere campings. We kiezen voor de eerste camping. We krijgen al meteen bij aankomst een tas koffie aangeboden en even later komt de eigenaar nog eens langs met twee halve liters bier. De man spreekt vlot Engels en wil heel graag een praatje met ons maken. Hij is de camping pas sinds vorig jaar opgestart en wil vooral weten wat onze ervaringen zijn met andere campings in Servië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten