België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 5 januari 2016

2016-01-05 MJ wordt opnieuw aangereden.

Eén dag in een resort aan een strand is voor ons wel genoeg, al zullen we het heerlijke ontbijtbuffet missen. Vandaag wordt het nog eens een kortere etappe tot Nha Trang. Zo’n 10km voor Nha Trang, net nadat we over een heuvel moeten, komt MJ plots niet meer opdagen. Na enige tijd wachten maak ik me toch wat zorgen en fiets ik terug om te zien of er iets is gebeurd, maar dan komt ze toch weer opdagen. MJ werd langs achter aangereden door een brommer die haar rechts dacht in te halen, maar zich misrekende. De bromfietser is knal tegen de rechter achterzak gereden, is daarna met zijn brommer in de gracht terecht gekomen. De fietszak werd daarbij van de fiets gerukt. MJ is gelukkig niet ten val gekomen, maar de bromfietser heeft zich wel licht bezeerd aan zijn knie. De ophanging van de fietstas is afgebroken, maar hier vinden we nog wel een oplossing voor. We mogen al van geluk spreken dat MJ ongedeerd bleef. Dit is al de tweede keer dat MJ langs achter wordt aangereden, want het gebeurde al eens eerder in de 'stan-landen' met een andere fietser.
Nha Trang is weer een zeer toeristische stad die zich vooral richt op de zonnekloppers. We twijfelen nog of we van hieruit de bergen zouden intrekken om Dalat te bezoeken, of dat we de kust zouden blijven volgen. Toevallig komen we twee Nederlanders tegen, en zij weten ons te vertellen dat Dalat hen niet kon bekoren. Het is zéér toeristisch, en om daar te geraken moet je naar een hoogte van 1.500m, met zeer steile stukken, en op en af. Dat doet ons dan toch maar besluiten om Dalat, in dit geval, rechts te laten liggen.


De Cham Towers in Nha Trang.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten