België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 13 januari 2016

2016-01-13 Het leven in Ho Chi Minh City.

Eerst gaan we tickets kopen om morgen de ‘Cu Chi Tunnels’ te gaan bezoeken vooraleer we naar het ‘War Remnants Museum’ gaan. Beide bezoeken hebben te maken met het oorlogsverleden van Vietnam. Dit museum trekt veel bezoekers, ook veel Amerikaanse toeristen. Zij worden hier dan ook geconfronteerd met een pijnlijke periode uit hun eigen verleden.
Toen we gisteren Ho Chi Minh City binnenreden, viel het ons al op dat er hier meer personenwagens rondrijden
dan in andere steden van Vietnam, al is het nog met mondjesmaat. Maar wat ons vandaag tijdens een stadswandeling vooral opvalt, is dat alles hier veel properder is. Er staan dan ook praktisch overal vuilnisbakken. De stad heeft ook veel nieuwbouw, zelfs hoogbouw, brede stadslanen met veel groen welke goed onderhouden zijn. Deze stad oogt gewoon veel rijker dan de rest van het land. Ik heb zelfs de indruk dat de doorsnee Vietnamees hier wat dikker in het vel zit. Ho Chi Minh City leeft  vooral van de toeristen.
Hieronder twee korte filmpjes die het avondleven tonen van de gewone Vietnamees in de kleine zijstraatjes van de stad. De kwaliteit van de filmpjes is niet zo best omdat ik het zo onopvallend mogelijk wilde filmen.


 

Het avondleven in de kleine straatjes van Ho Chi Minh City.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten