België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 14 januari 2016

2016-01-14 Cu Chi Tunnels.

We lazen dat je de Cu Chi tunnels best bezoekt met een gids. Aangezien het niet op onze weg ligt, boeken we een bustocht. Ze liggen op amper 50km van de stad Ho Chi Minh City. Toch doen we er ruim twee uur over. Onderweg stoppen we nog bij een 'lacquerware factory' waar we van een lokale gids (zijn Engels was niet te verstaan) uitleg krijgen over de werkwijze. De opbrengst van de prachtige producten dient voor de ondersteuning van slachtoffers van 'Agent Orange' (gif overvloedig uitgestrooid door de Amerikanen).
Over het ondergronds tunnelnetwerk van Cu Chi is er veel terug te vinden op het internet, klik hier voor meer info
Om de bezoeker een beter idee te geven hoe het aanvoelt in deze tunnels, mag men er zelf eens doorkruipen over een lengte van 100m. Voor hen die het niet volhouden tot het einde, is er om de 20m een extra uitgang voorzien. In onze groep waren wij bij de weinigen die de volle 100m aflegden. Men moet dan nog weten dat men deze tunnel al breder en hoger heeft gemaakt, en er lichtpunten zijn voor de bezoekers.
Als afsluiter van ons tweedaags bezoek aan Ho Chi Minh City bezoeken we in de namiddag nog het ‘Reunification Palace’, klik hier voor meer info.



Lacquerware factory.

Cu Chi tunnels.

Reunification Palace.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten