België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 22 januari 2016

2016-01-22 Het rustige Cambodja.

Vandaag rijden we naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. We mogen dan al op de ‘National Highway 2’ fietsen, toch is het maar een zeer hobbelige asfaltweg, niet zo aangenaam voor het zitvlak. De eerste dagen dat je in een nieuw land bent ga je vaak vergelijken met het vorige land, en er zijn toch wel enkele verschillen tussen Cambodja en Vietnam die ons meteen opvallen:
  • Cambodjanen hebben een veel donkerder huidskleur, sommigen beginnen te lijken op Indonesiërs.
  • Het is veel rustiger geworden, zowel op als naast de weg. Zelfs in de hoofdstad Phnom Penh is het rustiger dan in kleine steden in Vietnam, er rijden hier ook veel minder bromfietsers.
  • Weinig bromfietsers dragen een helm, en we zien zelfs jonge kinderen (ik schat hooguit 12 jaar)  met een bromfiets rondrijden, met achterop zelfs twee of drie vriendjes.
  • Geen bruine maar witte graatmagere koeien.
Wat niet veranderd is, zijn de enthousiaste, lachende, zwaaiende en ‘Hello’ roepende kinderen langs de weg. Aan de kruispunten in de stad duiken de eerste bedelende kinderen op, sommigen zelfs met een klein broertje of zusje in een doek op de rug gebonden. 

Een kleine tuktuk, de taxi’s in Cambodja.

Eetkraampje langs de weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten