België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 26 januari 2016

2016-01-26 MJ verliest een trapper.

De eerste dagen had het landschap in Cambodja maar weinig te bieden, maar nu wordt het steeds aantrekkelijker. Wat opvalt is dat de huizen vaak op zeer hoge palen worden gebouwd.
Onderweg komen we nog eens een trekker tegen, een Duitser wiens rondreis door Cambodja er bijna op zit. Hij heeft hetzelfde traject gefietst dat wij gaan doen, maar in de omgekeerde richting. hij heeft dan ook heel wat nuttige informatie voor ons.
Op zes kilometer voor Pursat verliest MJ plots haar rechter pedaal. Hij kraakte al heel lang en smeren hielp niet. Het was te verwachten dat zo iets vroeg of laat kon gebeuren, maar gelukkig zit het asje van de trapper er nog op en kan ze toch nog enigszins verder fietsen. Bij het binnenrijden van Pursat stoppen we bij een fietsenmaker die zowel nieuwe als tweedehandsfietsen verkoopt. Tussen zijn oude rommel vindt hij al gauw een rechtse tweedehandstrapper. 


Typische woning.

Monniken aan het werk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten