België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 29 november 2015

2015-11-29 De oude binnenstad van Jianshui.

We vertrekken in een dal, en door de regen van gisteren, is dat gehuld in de mist. Maar van zodra we het dal uit zijn wordt de zon weer stilaan heer en meester.
Onderweg willen we ‘Swallow Caves’ bezoeken, maar de parkwachter aan de ingang vertikt het om even op onze fietsen te passen. Al ons hebben en houden zo maar ergens onbeheerd achter laten doen we niet, dus geen bezoek aan de grotten en gewoon doorfietsen. Dit is een van de nadelen als je met de fiets op trektocht bent. De stad Jianshui kunnen we wél bezoeken omdat het aan het einde van de dag is, en we onze fietsen in het hotel kunnen achterlaten. Voor Jianshui hebben we speciaal een omweg gefietst en het loont echt wel de moeite. In de oude binnenstad zijn nog vele oude gevels bewaard gebleven. Ook de ‘Zu Gardens’, ooit het wooncomplex van een rijke familie, nu een bezienswaardigheid en al vaak het decor geweest in Chinese films, loont méér dan de moeite.


Onderweg.

Openbaar toilet op het platteland.

Ingang van de ‘Zu Gardens’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten