België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 19 februari 2016

2016-02-19 Muziek om van te genieten.

Zowat elke dag komen we andere fietsers tegen langs de weg. Vandaag zagen we een jong koppel uit Canada, en een koppeltje uit Nieuw-Zeeland op fietstocht voor een maand.
Langs de weg krijgen we geregeld Laotiaanse muziek te horen die klinkt als Latijns Amerikaans met een ritme dat een beetje salsa-achtig is. Het is heerlijk opgewekte muziek die aanzet tot dansen. 

Er wordt ook veel bier gedronken van het merk ‘Beerlao’, in flessen van 640ml, ideale inhoud voor 2 personen. Overal zie je de opvallende stapels gele bierbakken staan. Naast bier wordt er ook veel ‘Low Low’ gedronken, een soort whisky gemaakt op basis van rijst en nóg goedkoper dan bier, kost ongeveer 1$ per liter. Wij lusten het ook wel, maar dan aangelengd met fruitsap of een of andere prikhoudende frisdrank én ijsblokjes. De meesten hebben een koelkast maar toch worden er nog veel ijsblokjes verkocht, en wij hebben er stilaan een goede neus voor gekregen om te weten waar we ze kunnen vinden. 
In Laos is het terug makkelijker dan in Cambodja om een eethuisje te vinden langs de weg.

BBQ langs de weg.

Machine om ijsblokjes te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten