België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 27 februari 2016

2016-02-28 We duiken de onderwereld in.

We willen vandaag ‘Konglor Cave’ bezoeken, maar omdat we dan tweemaal dezelfde doodlopende weg van 45km moeten fietsen, twijfelen we even of we niet beter de lokale bus nemen. We beslissen toch maar om tot Konglor te fietsen en daar te overnachten. We zijn blij met deze keuze want het is een mooie rustige weg en we zullen hem morgen met veel plezier nog eens in de andere richting terug fietsen.
Over de ‘Konglor Cave’ had ik op het internet uiteenlopende commentaren gelezen, sommigen vonden het een fantastische ervaring, terwijl het voor anderen een dikke teleurstelling was. Onze commentaar: het is eens iets anders om met een bootje door een 7km lange ondergrondse rivier te varen met alleen maar een klein straallampje op je voorhoofd. Je vaart niet zelf met het bootje, je krijgt een stuurman mee die de motor bedient, en dat is wel nodig om veilig je weg te vinden in de donkere grot. Af en toe moet ik ook al eens het water in om het bootje weer vlot te trekken.
We zijn vandaag nog eens enkele Belgen tegengekomen. Op weg naar Konglor een fietser uit Balen die enkele maanden door Zuid-Oost Azië trekt, en later aan de ingang van de grot een gezin met twee kinderen uit het Antwerpse die om de drie jaar een half jaar op reis gaan en dan zelf zorgen voor het onderwijs van hun zonen die nu 9 en 12 jaar oud zijn.



We duiken de onderwereld in. 

De uitgang van Konglor Cave.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten