België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 26 februari 2016

2016-02-26 Lastige maar mooie etappe.

Gisterenavond zaten we samen met enkele jongeren gezellig rond het kampvuur. Het was een internationaal gezelschap van enkele Duitsers, Zwitsers, Fransen en wij Belgen. De jongeren trekken hier allemaal rond op een brommer, die ze huren of kopen, om hem dan aan het eind van hun reis weer te verkopen. Vannacht is het weer stevig afgekoeld en dat was goed te voelen in ons hutje dat gemaakt is van planken met daartussen veel spleten.
We weten al op voorhand dat het vandaag een lastige etappe kan worden omdat er over een afstand van zo’n 20km nog wegenwerken zijn. Aanvankelijk is het onverharde wegdek nog te doen, maar later wordt het wel lastiger met veel keien. We vrezen voor onze fietsbanden, maar gelukkig houden ze het vol. Het slechtste stuk weg hebben we in een afdaling waar we maar tergend traag naar beneden kunnen. Onze handen knijpen de remmen bijna voortdurend dicht, wat ook  belastend is voor arm en schouders. We komen maar langzaam vooruit. In de laatste 10km is het wegdek weer beter maar dan toont de wind nog eens zijn slecht karakter en is het echt knokken om vooruit te komen. Na 51km hangen we onze fiets aan de haak, gelukkig hebben we af en toe toch nog kunnen genieten van het mooie landschap.


Gezellig rond het kampvuur.
Met beperkte middelen een nieuwe weg aanleggen duurt lang.

Slechte weg voor onze banden !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten