België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 17 juli 2015

2015-07-17 Foute keuze, extra inspanning, prachtige beloning

Gisteren bleef het op enkele druppels na nog droog maar vandaag krijgen we enkele stevige regenbuien te verwerken. Tussen kilometer 30 en 50 gaat het langzaam omhoog waarna er 8 kilometer afdaling volgt. Daarna komen we op een kleinere en rustige weg terecht waar het weer op en neer gaat. Door de vele regen liggen de wegen er zeer vuil bij. Ons plan was om vandaag tot Tsnori te fietsen maar op 8 kilometer daar vandaan zie we een wegwijzer ‘Sighnaghi 4km’.
We weten dat Sighnaghi toeristisch aantrekkelijk is en dat er veel overnachtingsmogelijkheden zijn maar toch besluiten we om verder naar beneden te fietsen naar Tsnori. Volgens de gegevens in mijn GPS zouden er twee hotels zijn in Tsnori maar het eerste is slechts een casino en het tweede is gesloten. We doen nog navraag maar iedereen wijst naar Sighnaghi. Volgens de ene is het maar 3km, een andere zegt dan weer 5km, het was ons al eerder opgevallen dat de Georgiërs slecht zijn in het schatten van afstanden. In werkelijkheid is het nog 8,8km klimmen naar Sighnaghi dat boven op een berg ligt. Halverwege de klim doet een jonge man die daar eenzaam woont teken om binnen te komen, aangezien het terug gaat regenen gaan we op zijn voorstel in. Zijn naam is Jonny en zo te verstaan heeft hij 3 jaar in België gewerkt, toch spreekt hij enkel Georgiaans of Russisch. Hij begint met allerlei eten boven te halen en serveert ons koffie. De meloen eten we en de koffie drinken we. Voor de rest maken we hem duidelijk dat we geen honger hebben. Als het terug stopt met regenen gaan we verder tot zijn grote spijt, hij kon blijkbaar best wat gezelschap gebruiken. MJ krijgt de knop niet meer omgedraaid, ziet het niet meer zitten om die laatste kilometers nog te fietsen en legt ze te voet af. Door en foute keuze moeten we aan het eind van de etappe dus nog extra zware inspanningen leveren maar ze worden wel beloond want het panorama over het dal dat je te zien krijgt in Sighnagi is adembenemend mooi, een ideale plaats voor een laatste overnachting in Georgië. Bij het binnenrijden van de stad spreekt een jonge man ons aan en zegt dat hij ons een overnachting kan bezorgen in zijn guesthouse voor 40 GEL (€16). We gaan in op zijn voorstel en volgen hem. De jonge man is zeer behulpzaam en gaat later zelfs mee naar een goed restaurant waar hij ons ook nog helpt bij de keuze uit het menu waarbij we nog eens enkele typisch Georgiaanse gerechten kunnen proeven. Als afsluiter drinken we ook nog een ‘Vodka Cha Cha’, iets typisch van hier, heel straf spul, niet echt ons ding, geef ons maar de huisbereide wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten