België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 6 januari 2016

2016-01-06 We komen nog eens trekkers tegen.

Na de crash met brommer gisteren, leek er op het eerste zicht niets mis met MJ haar bagagedrager, maar nu zien we toch dat hij niet meer helemaal haaks staat. Hopelijk komen hier geen verdere problemen van.
Na enkele kilometers, in de enige bergop van de dag, komen we een Française op de fiets tegen, welke we enkele dagen geleden ook al eens tegen
kwamen. Zij gaat hetzelfde traject volgen als wij. De kans bestaat dus dat we ze nog wel eens zullen ontmoeten, als ze tenminste even snel vordert, want ondanks dat het nog vroeg op de dag is, heeft ze al last om in een niet zo moeilijke helling tot boven te fietsen. Later op de dag komen we nog eens vier Chinese mannen tegen die ook op trektocht zijn met de fiets. Met hen is het moeilijker om te communiceren, want ze spreken enkel Chinees. Opvallend bij de Chinezen is wel dat ze kledij aanhebben die ik alleen maar zou aandoen bij koudere temperaturen, maar zeker niet bij ruim 30°C.
Pas na 75 kilometer hebben we behoefte aan een eerste stop om te eten. Eerder zijn we wel al twee keer gestopt om onze vloeistof weer op peil te brengen. Het is dan ook een zeer dorstige dag.


Hoe Chinese fietsers gekleed zijn bij ruim 30°C.

Een glas heerlijk puur rietsap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten