België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 26 maart 2016

2016-03-27 Vaarwel Sabaidee-land.

Vandaag gaan we weer de grens oversteken van Laos naar Thailand. Enkele kilometers voor de grenspost stoppen we nog eens aan een klein winkeltje voor een laatste ‘Beer Lao’. De resterende KIP (munteenheid van Laos) geef ik cadeau aan de vrouw van het winkeltje die net bezig is met het verwerken van een pas geslachte hond. Voor een laatste keer zwaaien we naar de kinderen en roepen nog eens ‘Sabaidee’ (hello), maar voor ons betekent het deze keer 'Vaarwel'.
We kunnen met een zeer positief gevoel terugblikken op onze tocht van Zuid naar Noord door Laos. Vooral de prachtige natuur van het Noorden kon ons het meest bekoren. Het Noorden is toeristisch
er dan Centraal en Zuid Laos, waardoor er ook veel meer te kopen valt. Toch heb je naast de toeristische trekpleisters nog de authentieke bergdorpjes waar mensen nog op de traditionele manier leven.
Deze keer is het ‘Friendship Bridge IV’ die de grensovergang vormt tussen Laos en Thailand. We mogen echter niet al fietsend over de brug, maar we moeten weer eens de bus nemen. Omdat het vandaag weekend is, moeten we in Laos 1$ per persoon administratiekosten betalen, en de bus kost ons nog eens 4$ per persoon. Aan de kant van Thailand krijgen we wel weer een gratis visum voor 15 dagen.


Thaise grenspost aan Friendship Bridge IV.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten