België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 15 december 2015

2015-12-15 Dag van de belegde broodjes.

Door de vochtige lucht is onze kledij vannacht weer nat geworden. Niet zo aangenaam als je ze zo weer moet aantrekken. Wie het blijkbaar wel naar hun zin hebben bij zo’n klimaat, zijn de eerder ongewenste diertjes. Eerst zien we een hagedisje langs de muur naar omhoog kruipen, en daarna een behoorlijk grote spin die op weg is naar onze fietstassen. Ik probeer de spin nog op andere gedachten te brengen, maar uiteindelijk kan ik niet anders dan ze een fatale tik geven met een slipper.
De voorbije vijf dagen hebben we 491km afgelegd over een behoorlijk lastig parcours. We voelen dat het tijd wordt om eens wat gas terug te nemen, en daarom hebben we het traject nog eens aangepast en gaan we wat vroeger afbuigen naar de kust, waar het terrein vlakker is. We dachten dat de rit van vandaag al makkelijker zou zijn, maar dat valt behoorlijk tegen, vooral de laatste 15 km waar het wel vlak is, maar de wind dan weer spelbreker is.
In Ba Don vinden we vrij makkelijk een hotel maar geen eethuis. De belegde broodjes die er wel te krijgen waren, smaakten heerlijk.


Onderweg.

Ba Dong.
 
Vietnamezen zijn opgewekte mensen.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten