België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 2 augustus 2015

2015-08-02 We bouwen ons eigen netwerk op

We rijden met de fiets nog eens langs het ticket office 10km ten noorden van Baku. Daar maken we kennis met enkele Nederlanders die met de auto op reis zijn en ook de oversteek naar Aktau willen maken. Gisteravond waren ze rechtstreeks naar de haven in Alat gereden, 70km ten zuiden van Baku). Toen ze er aan kwamen was er een boot die om middernacht zou vertrekken, maar ze hadden geen tickets, die enkel te verkrijgen zijn in Baku. Zo snel als mogelijk zijn ze nog naar Baku gereden maar toen bleek het ticket office (vermeld op de website) gesloten. Ondertussen weten we dat er 3 ticket offices zijn in Baku, ze hadden naar het ticket office in de stad moeten gaan dat wel degelijk open was. Je moet het maar weten. Zij hebben dus ook een boot gemist. Zij hebben nog een andere contactpersoon die hun op de hoogte kan brengen wanneer er nog een boot vertrekt. We wisselen onze contactgegevens uit met de Nederlanders zodat zij ons op de hoogte kunnen houden of wij hen, moesten we meer nieuws hebben. Voor de Nederlanders begint de tijd wel te dringen want hun visa vervalt binnen twee dagen.
Onze visa zijn nog geldig tot 14 augustus. We gaan nog een week proberen om op een boot te geraken en als dat niet lukt gaan we uitzien voor een vlucht naar Aktau. Liefst van al willen we toch een boot.
Wie deze blog leest heeft misschien de indruk dat het alleen maar kommer en kwel is maar zo is het niet. Baku is een zeer aangename stad om te verblijven. Ook door de stad fietsen valt best mee. Op de boulevard langs de kust, plus minus 10km lang, is overdag niet zo veel volk te bespeuren maar tegen de avond, wanneer het wat afkoelt, verandert het in een grote levendige massa. Geen wonder als je weet dat de temperatuur tijdens de dag boven de 40° uitstijgt, het is dus bakken in Baku.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten