België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 15 augustus 2015

2015-08-15 Eindelijk weer op de fiets

Na al het gedoe met de boot en de treinen zijn we blij dat we eindelijk weer eens gewoon met de fiets kunnen verder trekken. We willen nu een lus fietsen door Oezbekistan via Bukhara. In de B&B waar we vannacht verbleven waren veel andere trekkers. Een van hen weet ons te vertellen dat we beter de kleinere weg nemen dan de grote baan omdat het wegdek beter zou zijn, maar achteraf bekeken heb ik daar mijn twijfels over, waarschijnlijk weer zo een van die vele verhalen die wel eens circuleren onder trekkers. In Juma, waar we halt houden voor de picknick, ga ik bij een geldwisselaar nog eens 100$ omruilen voor Oezbeekse SOM. Deze keer wordt het een stapel van 450 briefjes van 1000 Som. De mensen hier zijn gewend om te gaan met grote stapeltjes geld want ze zijn zeer handig in het snel tellen van briefjes.
In Kattaqorghan zou er volgens mijn GPS een hotel zijn maar wanneer we ter plaatse zijn blijkt het geen echt hotel te zijn. Er zit een man voor het gebouw, hij belt naar iemand en doet teken dat we 10 minuten moeten wachten. Even later stappen er twee vrouwen uit een taxi. Een van hen belt op haar beurt naar iemand anders die Engels spreekt en ons te woord kan staan. Ze hebben voor ons een appartement waar we terecht kunnen voor 60.000 SOM, omgerekend is dat ongeveer €12, hier nog op gaan afbieden lijkt ons wat overdreven. In de badkamer staat er een kuip vol met water. Uit de kranen komt er niets, ook het toilet kan niet doorgespoeld worden. Dan ons maar wassen met het erg koude water uit de kuip en ons dan afspoelen met een soort gieter die op de rand van het bad staat. Het is hier blijkbaar normaal dat er enkel op bepaalde uren van de dag water uit de kraan komt, voor de rest is het behelpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten