België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 17 augustus 2015

2015-08-16 Wennen aan de grote bedragen

Het is even zoeken naar een winkeltje waar men nog gekoeld water heeft om mee te nemen, want ook de elektriciteitsvoorziening laat het hier soms afweten. We gaan ook nog even langs een garage om de luchtdruk in onze banden wat te verhogen, want met de soms zeer slechte staat van de wegen is dat wel nodig om lekke banden te voorkomen.
We schatten dat de temperatuur overdag toch oploopt boven de 35°, maar zolang het terrein vlak blijft is dat nog best te verdragen.
In Navoiy is het toch wel even zoeken naar een geschikt hotel. In het eerste hotel heeft men enkel nog eenpersoonskamers. Het tweede en derde hotel is volzet, maar de receptionist van het laatste belt voor ons naar een ander hotel waar we dan toch nog terecht kunnen. Ook hier moeten we ons wassen met koud water en druipt er meer langs de kanten van de sproeiknop dan door de gaatjes in het midden.
We hebben gelezen dat men toeristen meer aanrekent dan de normale prijs. Dat hebben we vandaag ondervonden. Als ik ’s middags 2 blikjes bier wil kopen vragen ze 13.200 som, ik wil maximum 5.000 som betalen, 6.000 som zouden ze aanvaarden. Dan maar naar een andere winkel waar je een fles van 1,5 liter kan kopen voor 5.000 som, soms kan het zelfs nog goedkoper. 5.000 som is omgerekend 1 euro. Als we ’s avonds gaan eten in een restaurant rekent de kelner ook meer aan dan we op de prijslijst gezien hebben, als we hem daar attent op maken, past hij het bedrag probleemloos aan. We zullen waarschijnlijk nog teveel betaald hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten