België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 23 augustus 2015

2015-08-23 Van het ene свадьба (svadba) naar het andere

Vandaag geen ontbijt inclusief, kon ook niet voor de luttele 54.000 SOM die we betaalden. Noodgedwongen dan maar enkele droge beschuitjes met een likje confituur en een tas koffie.
Gisteren waren het nog maar enkele bescheiden wolkjes, vandaag is het al zwaar bewolkt, er vallen zelfs enkele druppeltjes regen. Het is nog eens aangenaam fietsweer, aanvankelijk zelfs een beetje aan de frisse kant. Het wordt een zeer prachtige etappe, waarbij we onderweg alleen maar enkele kleine dorpjes tegenkomen waar de huizen zijn gemaakt van een soort stenen die ter plaatse gemaakt worden van een mengsel van grond, water en wat stro, in een vorm gegoten en gedroogd in de zon
De enige plaats van betekenis die we halfweg tegenkomen is Qiziltepa. We willen hier op zoek gaan naar bevoorrading, maar het toeval wil dat er ook hier vandaag een trouwfeest (svadba in het Russisch) is, en dat we weer eens worden uitgenodigd. We maken duidelijk dat we het niet zien zitten om in onze fietskleren mee in de feestzaal te gaan zitten, maar geen probleem, men zet ons aan een tafel buiten en men brengt ons daar eten en drank, weer in overvloed. Het eten smaakt ons buitengewoon goed, maar bij de drank hoort ook weer eens wodka, maar die weigeren we deze keer toch wel, want we moeten nog een heel eind verder fietsen.
We hadden gehoopt vandaag te kunnen logeren in een relatief goedkoop B&B maar helaas is men dit, zoals zovele gebouwen in Shahrisabz, aan het restaureren, en kunnen we enkel nog terecht in het enige hotel dat er nog is.

1 opmerking:

  1. Het budget guesthouse in Shahrisabz is inderdaad met de grond gelijk gemaakt door de restauratiewerkzaamheden... Gelukkig toonde één van de bouwvakkers mij in het oude stadscentrum een soort boutique hotelletje (in traditionele stijl én goedkoop), dat nog maar enkele maanden open was.

    BeantwoordenVerwijderen