België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 19 augustus 2015

2015-08-18/19 Bukhara, een sprookjesstad uit duizend-en-een-nacht

Bukhara, de heiligste stad van Centraal Azië, heeft niet alleen heel wat aantrekkelijke bezienswaardigheden, het geheel van de binnenstad geeft ook een heel apart gevoel, op een of andere manier doet het me denken aan de sprookjes uit duizend-en-een-nacht. Er zijn 140 beschermde gebouwen en ze vormen een harmonieus geheel. Overdag is het bijzonder rustig in de stad maar de hitte, 42° heeft daar zeker wat mee te maken. Na zonsondergang verandert het centrale plein in een feeëriek verlicht schouwtoneel waar iedereen de koelte komt opzoeken van de waterpartij.
De aangename stad en het lekkere eten in de B&B zorgen er voor dat we hier een extra dag langer blijven. ’s Morgens aan het ontbijt praten we met een jong fietskoppeltje en zij herinneren zich nog dat we ze al eens eerder waren tegengekomen in Turkije, het waren onze fietsen die ze herkenden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten