België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 31 mei 2015

2015-05-31 Foute kaart, foute beslissing


In de eerste 33km moeten we door 18 onverlichte tunneltjes fietsen. De lengte varieert van 50m tot 278m. Uit veiligheidsoverweging zetten we ons achterlicht op automatische stand en trekken onze fluovestjes aan.
Tijdens een tussenstop bekijken we onze kaart nog eens. We zien dat er een camping zou kunnen liggen op een plaatst die gunstiger ligt zowel voor de etappe van vandaag als morgen. Een ding doet ons nog twijfelen: op de kaart staat een gele weg die ik niet terugvind in mijn GPS. We gaan er van uit dat de kaart wel eerder juist zal zijn dan mijn GPS en wagen het er op om onze plannen voor vandaag te herzien. Helaas voor ons was de kaart fout en bestaat de weg wel degelijk niet. Daardoor zijn we genoodzaakt ons traject nog eens te verleggen. De enige mogelijkheid die we nog hebben is tot het stadje Negotin rijden maar dan wel langs een behoorlijk zwaar traject. Er moet veel bergop gereden worden en vaak kilometers lang aan 8% (op de kaart staat wel 10% maar dat is volgens ons aanvoelen overdreven). We hadden afgesproken om proberen te skypen met onze kinderen en kleinkinderen om 17u30. We bereiken nog net op tijd een hostel waar we meteen op het onbeveiligd internet kunnen.
Vandaag zijn we onderweg nog twee trekkers tegengekomen, een Duitser die op weg is van Istanbul naar Duitsland en een jonge man uit Brugge die al meer dan twee maanden onderweg is richting Turkije.
Servië is een zeer goedkoop land om door te reizen. Je mag de prijzen van voeding en overnachtingen delen door twee en soms nog minder vergeleken met de prijzen thuis.
Morgen trekken we richting Bulgarije.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten