België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 2 juni 2015

2015-06-02 Een vlotte dag

Op het dorpspleintje van Sinagovtsi gaan we onze drinkbussen vullen aan de bron waar alle dorpelingen hun drinkwater komen halen. Het wordt vandaag een rustige rit van 96km tot Kozloduy. De eerste 30km gaan nog langs een matig drukke weg maar vanaf een afslag richting Lom komen we op een rustigere weg terecht. Guido en Agnes schreven op hun blog dat de wegen in Bulgarije verschrikkelijk slecht waren maar in de twee dagen dat wij nu al in Bulgarije fietsen hadden we op enkele stukken na altijd al behoorlijk asfalt. Dat kan nog veranderen maar misschien nemen wij wat grotere wegen die daarom niet noodzakelijk druk zijn.
In mijn GPS had ik in Kozloduy een hostel gevonden. Meestal staat een hostel voor een goedkope overnachting met beperkt comfort maar deze keer is dat niet het geval. Voor omgerekend 30€ per dag krijgen we hier een luxe appartement met alles er op en eraan. MJ zegt meteen van twee overnachtingen te boeken en er hier een eerste rustdag in te lassen. We kunnen al onze kampeerspullen verluchten en onze fietskleding eens deftig laten wassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten