België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 24 juni 2015

2015-06-24 Bisiklet büyük problem

Stipt om 13u staat Hasan onze taxichauffeur met een oude rode pickup auto voor ons hotel. We laden alles in de laadbak en rijden terug naar de otogar (busstation) in Bartın, langs hetzelfde traject dat we eergisteren in de andere richting hebben gefietst. Vanuit de auto gezien kunnen we amper geloven dat we dit parcours gefietst hebben.
In Bartın moeten we nog wachten tot 16u30 voor  de bus naar Samsun vertrekt. Wanneer het bijna zo ver is, komt men ons enkele keren zeggen ‘Bisiklet Büyük problem, big problem’. MJ is niet gerust in de goede afloop. Men denkt namelijk dat de fietsen te groot zijn voor de bagageruimte van de bus. Wanneer de bus aankomt, sturen ze de chauffeur, die engels spreekt, naar ons om te zeggen dat de fietsen niet mee kunnen. Volgens mij kan het geen probleem zijn, we laden kalm de bagage van onze fietsen en blijven er op aandringen van ze toch mee te nemen. Uiteindelijk plaats ik ze zelf zonder enig probleem in de bagageruimte. Ik denk dat men gewoon niet gewend is dergelijke bagage mee te nemen. Op 16u30 stipt vertrekt de bus voor een rit die zal duren tot de volgende ochtend 1u ’s nachts. Al bij al valt de lange rit in de bus nog best mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten