België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 23 juni 2015

2015-06-23 Niet geplande rustdag

Kuracaşile vinden we best wel een aangename plaats, we zitten in een ruime hotelkamer met balkon en een fenomenaal zicht op het haventje en omliggende heuvels. We willen tevens eens rustig de tijd nemen om het vervolg van onze reis voor de komende dagen nader te bekijken. Daarom gaan we hier nog een dag langer blijven, een onvoorziene rustdag dus.
Tot Trabzon resten ons nog 770km. Wanneer we de hoogteprofielen in detail gaan bekijken zien we dat de kustweg tot Sinop loodzwaar is. Het laatste gedeelte vanaf Samsun ziet er beter fietsbaar uit. Als we gans het traject tot Trabzon willen fietsen gaat ons dat heel veel energie en tijd vergen. We overwegen de mogelijkheid om een deel met het openbaar vervoer te doen. We gaan informeren bij een kantoortje van de busmaatschappij. Er bestaat een mogelijkheid om de bus van Bartin naar Samsun te nemen maar dan moeten we wel weer terug naar Bartin, waar we net vandaan komen. Het zware traject nog eens terugfietsen doen we liever niet, met de dolmuş (Turkse minibus) kunnen we niet mee. Toevallig komen we in gesprek met een taxichauffeur die ook een mondje Duits spreekt. Hij wil ons wel met zijn taxi tot de otogar in Bartin brengen. De taxi waar hij mee rondrijdt is echter veel te klein voor onze fietsen. Hij zoekt naar een oplossing en belt daarbij ook nog iemand op. Uiteindelijk zal hij ons morgen om 13u met een grotere auto komen afhalen. Honderd procent zijn we er niet gerust in maar we gaan toch maar in op zijn voorstel. Om zeker te zijn dat er plaats is op de bus naar Samsun moeten we wel vandaag al onze tickets kopen, dit om zeker te zijn dat er plaats is op de bus. Benieuwd hoe dat gaat aflopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten