België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 22 december 2015

2015-12-22 Marble Mountains.

In de gietende regen vertrekken we voor een korte rit richting Da Nang. Ten noorden van Da Nang ligt er wel nog een hindernis, de ‘Hai Van Pass’, 10km naar omhoog tot een hoogte van bijna 500m en dan weer 10km naar beneden. Er ligt een mooie nieuwe tunnel van 6,28km, maar die is verboden voor (brom)fietsers. Eerder toevallig passeren we net voor de pas langs een busstation met een laadkade waar (brom)fietsen op kleine vrachtwagens worden geladen. MJ is bij de pinken en denkt meteen dat dit een station is waar je als (brom)fietser een bus kan nemen om door de tunnel te rijden. Voor 26.000 VND (iets meer dan €1) kunnen we de klim over de pas vermijden. Bij mooi weer zouden we zeker gekozen hebben voor de pas en de mooie uitzichten, maar momenteel zit de berg volledig verborgen in de wolken en de regen. Ik ben er toch niet gerust in of onze fietsen de rit op de vrachtwagen door de tunnel zonder enige schade gaan overleven. Wanneer aan de andere kant van de tunnel onze fietsen van de vrachtwagen worden gehaald, roept MJ plots dat de staander aan mijn voorwiel weg is, waarop ik meteen naar het voorwiel kijk en dacht te zien dat de 'lowrider' volledig vervormd is. Het is slechts een kort moment van paniek, want we hadden geen van beiden in de gaten dat het stuur 180° gedraaid was.
Bij het binnenrijden van Da Nang begint de zon eindelijk weer te schijnen. Dankzij de bus zijn we al tegen de middag in een hotel, en hebben we ruim de tijd om in de namiddag nog met de fiets tot de ‘Marble Mountains’ te rijden, een prachtig pelgrimsoord met grotten en Boeddhistische tempels. Klik hier voor meer info.
In de late namiddag wandelen we nog eens over het strand, om eens pootje te baden. Zwemmen zit er voorlopig nog niet in voor ons, maar als we de weersvoorspellingen mogen geloven, worden het kerstdagen met mooi weer.


Vissers aan het werk.

Song Han Bridge in Da Nang.

Pootje baden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten