België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 27 december 2015

2015-12-27 Son My, een plaats om stil van te worden.

We beginnen de dag met een bezoek aan ‘Son My’, de plaats waar op 16 maart 1968 een eenheid van het Amerikaanse leger praktisch een heel dorp heeft uitgemoord, in totaal 504 onschuldige slachtoffers. Slechts enkelen werden gered door soldaten van dezelfde eenheid, die later getuigden op het proces waar de verantwoordelijken werden veroordeeld voor oorlogsmisdaden. Wanneer je in het museum geconfronteerd wordt met de pakkende beelden wordt je toch wel even stil. Klik hier voor meer info.
Voor de boot naar Ly Son moeten we wachten tot 14u45. Voor de fietsen hoeven we geen tickets te kopen maar wanneer ze in de boot worden gehesen vragen ze wel 40.000 VND en nog eens als de fietsen van boord gehesen worden maar dan wil ik slechts 20.000 VND betalen, wat misschien geen goede zet is, want overmorgen moeten onze fietsen ook terug op de boot. Als je de boot wil nemen mag je zeker geen claustrofobie hebben, want de passagiersruimte is vrij krap. Bij het vertrek worden er plastic zakjes uitgedeeld en die zijn wel degelijk nodig want een groot deel van de opvarenden worden onderweg misselijk. Wij blijven er gelukkig van gespaard. 


Standbeeld Son My.

De boot naar het eiland Ly Son.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten