België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 11 december 2015

2015-12-11 Drie keer rijst vandaag.

Je zou kunnen denken dat de Ho Che Minh Highway een autostrade is, maar dat is het niet. Het is een gewone goed geasfalteerde weg waarop het niet al te druk is, een aangename fietsweg tenzij het heeft geregend. De zijwegen zijn onverhard, en hierdoor komen we nogal wat vuiligheid tegen op onze weg. Door de miezerige regen is deze nog eens veranderd in een geel opspattend goedje. Aan het eind van de rit zien we er dan ook weer proper uit ! Diezelfde miezerige regen zorgt er helaas ook voor dat we weer eens een deel van de omgeving niet te zien krijgen. Gisteren was het nog grotendeels vlak, vandaag gaat het al weer meer op en af. 
Op 15km van het einde plots een knal en een rookpluim aan mijn achterwiel, een klapband. Gelukkig is het net even gestopt met regenen maar een nieuwe binnenband steken als je fiets volledig onder de smurrie zit, is niet zo handig. Gelukkig kan mijn band er af, en kan ik af en toe mijn handen eens gaan afspoelen in een rijstveld naast de weg. 
Bij het binnenrijden van Yen Cat zien we al meteen een hotel langs de weg, maar vooraleer we er naar toe gaan moeten we toch weer eens eerst onze fietsen en bagage gaan afspuiten. Voor we het hotel binnenstappen, wrijven we onze fietstassen nog eens schoon, en pas daarna nemen we onze intrek in het hotel, en kunnen we onszelf en onze schoenen afspuiten onder de douche. Vandaag hebben we nog voldoende papieren doekjes (teveel gekocht op onze eerste dag bij onze aankomst in Vietnam) om in onze schoenen te proppen die het vocht kunnen opslorpen. Na een uurtje kunnen die doekjes er uit om een nieuwe lading erin te proppen. Het is toch altijd weer een heel poetsgedoe telkens je ergens zo smerig arriveert.
Vanochtend kregen we als ontbijt rijst, groenten en omelet. Onderweg stopten we aan een restaurantje waar we rijst met groenten en vlees hebben gegeten, en ’s avonds eten we nog eens rijst met groenten en buffelvlees in een zoetzure saus. Drie keer dus rijst, maar wel gevarieerd, en veel minder pikant dan het eten in China, maar met heel veel verschillende smaken. In Vietnam vindt je terug degelijk vlees, maar je moet er wel tegen kunnen dat het gewoon op houten planken uitgestald ligt. De Vietnamezen verwerken veel meer vlees in hun eten dan de Chinezen. 


Onderweg langs de Ho Chi Minh Highway
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten