België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 12 december 2015

2015-12-12 Niet nat van de regen maar van het zweten.

Momenteel komt de zon hier op om 6u20 en gaat ze héél snel weer onder om 17u20. Bij zonsopkomst is het zeer mistig, maar al snel breekt de zon er doorheen en zal het behoorlijk warm worden. Zolang we fietsen is het nog best te doen, maar van zodra we ergens stoppen, begint het zweet van ons af te druipen. Vandaag worden we niet nat van de regen maar van het zweten.
Er zit heel veel variatie in het landschap, bij momenten is het redelijk vlak met veel rijstvelden, en even later wordt het weer heuvelachtig met veel wildernis, en krijgen we een opeenvolging van klimmetjes en afdalingen aan 10%.
Het is al heel lang geleden dat we nog eens andere trekkers tegenkwamen. Vandaag zien we er nog eens twee uit tegengestelde richting aankomen. Twee jonge kerels uit Nieuw Zeeland die al drie maanden door Thailand, Cambodja en Vietnam gefietst hebben, en tegen kerstmis gaan eindigen in Hanoi. Net op het ogenblik dat we ze zagen aankomen maakte een van hen een flinke tuimeling in de greppel langs de weg. Hij wou wat té enthousiast wuiven naar enkele kinderen langs de weg. Veel kinderen rijden hier op oude gammele fietsen, en wanneer ze naar ons wuiven, maken ze daarbij heel vaak een V-teken met wijs- en middenvinger. Ze moeten ook al eens met een buffel op stap langs de weg. Zo zagen we vandaag hoe een klein meisje er niet in slaagde om haar buffel onder controle te houden toen die begon te vechten met een andere buffel. Ze liet haar buffel los en rende een eindje weg tot het beest weer gekalmeerd was. Je zou voor minder weglopen van zo’n indrukwekkende zwaargewichten met imposante horens.


Klein meisje op stap met haar buffel.

Jongeren op de fiets met parasol.

Een zonnebloemveld, een attractie voor de Vietnamezen.

Vietnamese familie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten