België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 14 december 2015

2015-12-14 Bier met ijsblokjes en wodka bij het eten.

Wanneer we de hoteleigenaar vertellen dat we uit België komen, antwoordt hij meteen Eden Hazard, een naam die we al dikwijls hoorden. Het moet hier momenteel zowat de bekendste Belg zijn.
Bier wordt hier zelden in een koelkast bewaard, maar je krijgt er dan wel een glas bij met een klomp ijs. Wat drank betreft, hebben we gemerkt dat de Vietnamezen bij het eten vaak wodka drinken. We hebben het ook eens geprobeerd. Het is spotgoedkoop en tot onze eigen verbazing nog best te drinken ook. Het is meestal wodka van 29°, en als we het drinken is het alleen bij het avondeten.
Op zoek naar een hotel, rijden we een eerste hotel voorbij, met het idee enkele kilometers verder nog iets te vinden. Maar wanneer we daar informeren wijst men ons naar het hotel dat we gepasseerd zijn. We keren terug naar dat hotel, maar men vraagt 300.000 VND, wat in vergelijking veel is met de voorgaande dagen. De vrouw laat haar prijs nog zakken tot 250.000 VND maar ik wil maar 200.000 VND betalen. Ik raak het niet eens over de prijs en we vertrekken weer. Na enkele kilometers gereden te hebben vragen we nog eens aan voorbijgangers naar een hotel maar ze wijzen allemaal in de richting van datzelfde hotel waar we weer vertrokken. Uiteindelijk keren we dan toch maar terug. Achteraf bekeken was het wel dom van mij om niet direct akkoord te gaan met de prijs, daar het over amper enkele euros gaat. Volgende keer toch naar MJ luisteren.
Wanneer we onze klamboe willen gebruiken in een hotel moeten we elke dag weer inventief zijn om een systeem op te zetten waaraan we hem kunnen ophangen. De waslijnkoord biedt meestal wel een oplossing.
Wanneer we in een eethuis vlakbij het hotel gaan eten, horen we hoe achteraan in de keuken enkele kippen een kopje kleiner worden gemaakt, gewoon naast de afwasbak.


Kamperen in een hotelkamer.

Achter in de keuken worden de kippen geslacht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten