België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 9 december 2015

2015-12-09 Met mes en vork eten is weer even wennen.

Toen we vanochtend gingen ontbijten, lagen er messen en vorken bij het buffet. We zijn echter al zo lang gewoon met stokjes te eten, dat het weer even wennen was om met mes en vork te eten. Ik ben na enige tijd zelfs weer stokjes gaan halen.
In de voormiddag maken we een stadswandeling, door de oude stad en dan langs het mausoleum van Ho Chi Minh. In de namiddag gaan we naar het ‘Waterpoppentheater’, vooral een aanrader als je eens wat traditionele Vietnamese muziek wil horen. 

Langs de straat zie je al veel versierde kerstbomen staan. In één straat vind je de ene winkel naast de andere waar er nogal wat kitscherige kerstversiering verkocht wordt. Ze vieren dus ook kerst in Vietnam. We hebben ook al meerdere katholieke kerken gezien hier in de steden.
Aanvankelijk dachten we na Hanoi richting Ha long Bay te fietsen, maar we vrezen dat het daar voor ons waarschijnlijk veel te toeristisch gaat zijn. Het klinkt misschien raar maar we voelen ons een beetje onwennig op toeristische trekpleisters. We houden meer van de natuur en het leven van de gewone mensen, waar men tegen jou ‘Hello’ roept om je te begroeten en niet om je iets te verkopen. We wijzigen onze plannen en gaan morgen meteen via de ‘Ho Chi Minh trail’ zuidwaarts fietsen.


Mausoleum van Ho Chi Minh.

Hanoi maakt zich op voor Kerstmis.

Ook dit is Hanoi.

Probeer daar maar eens de juiste draad in terug te vinden.


Een impressie van Hanoi in twee filmpjes :






Geen opmerkingen:

Een reactie posten