België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 23 december 2015

2015-12-23 Hoi An, hyper-toeristisch.

Na een héél kort ritje komen we terecht in het hyper-toeristische Hoi An. Merkwaardig veel toeristen die op een gehuurde fiets rondrijden. Op de markt en het oude stadscentrum wordt je langs alle kanten belaagd door Vietnamezen die hun waar aan de man en vrouw proberen te brengen.
In Hoi An gaan we MJ haar zus, tesamen met gans haar familie ontmoeten. In de vroege namiddag zouden ze in principe moeten toekomen. We dachten ze te verrassen door ze aan hun hotel op te wachten. We wachten meer dan twee uur, maar ze komen niet opdagen. We laten een bericht achter in hun hotel, en trekken dan maar de stad in. ’s Avonds ontmoeten we ze dan toch. Hun vliegtuig was een uur later vertrokken dan voorzien. De trein die ze binnenkort willen nemen is volgeboekt zodat ze eentje later moeten nemen. In het naar Vietnam vliegen hebben ze ook heel wat tijd verloren door hun vlucht die 2 uur eerder vertrok, zodat ze moesten wachten op een volgende vlucht, waar ze gelukkig allemaal nog op konden. Je kan lezen in de Lonely planet dat het openbaar vervoer in Vietnam een ramp is, met een strak reisschema loop je het gevaar heel wat kostbare tijd te verliezen.


Thu Bon rivier in Hoi An.

Steenkapper of beeldend kunstenaar ?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten