België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 30 december 2015

2015-12-30 Zijn we discriminerend en hypocriet?

Toen we gisterenavond verschillende keren de trappen van het hotel op moesten om al onze fietstassen op onze kamer te krijgen, voelden we de vermoeidheid in onze benen. Vanochtend had ik het gevoel dat de nacht wat langer had mogen duren, allemaal signalen om eens een rustpauze in te lassen. Toch fietsten we vandaag, mede dankzij de rugwind en ondanks het golvend parcours, een relatief gemakkelijke etappe van 115km tot in Quy Nhon waar we morgen onder ons tweetjes oudejaarsavond gaan vieren, al is de kans klein dat we in wakkere toestand middernacht zullen halen.
Onderweg zagen we hoe een vrachtwagen werd geladen met kleine kooien vol blaffende en jankende honden. Wanneer we een vrachtwagen geladen met varkens of kippen zien passeren vinden we dat zielig, maar wanneer het dan honden zijn vinden we dat afgrijselijk. Zijn we dan niet een beetje discriminerend? Dat we elke dag kip of varkensvlees op ons bord krijgen geserveerd vinden we normaal, maar moesten we weten dat men in een restaurant hondenvlees serveert, zouden we er zeker niet binnen gaan. Zijn we dan niet een beetje hypocriet? Het stemt tot nadenken!






Welk vreselijk lot staat hen te wachten ?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten