België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 6 april 2016

2016-04-06 I have not.

Om 6u30 trekken we onze fietsen weer op gang, en om 8u stoppen we al voor een noedelsoepje. Niet abnormaal als je vertrokken bent met enkel een yoghurtje als ontbijt.
Ons plan was om vandaag de 70km tot Sukhothai te fietsen, daar een onderdak te zoeken, en dan in de namiddag zonder bagage tot het historisch park te fietsen zo’n 13km buiten de stad. Het is echter zo bloedheet dat we dat laatste laten vallen en ons gewoon terugtrekken in onze chalet. In het resort waar we zitten is er ook een klein zwembad. Tegen de avond trekken we ons badpak aan voor een verfrissende duik. Het water is zo warm dat we er een hele tijd in doorbrengen, en ondertussen babbelen met andere gasten, zodat we weer heel wat hebben opgestoken over de omringende landen hier.
Bij MJ haar fiets is het middelste tandwiel vooraan dringend aan vervanging toe. De laatste dagen zijn we al meermaals gestopt bij een fietsenmaker maar telkens krijgen we als antwoord ‘I have not’. Nochtans heb ik hetzelfde onderdeel al eerder probleemloos laten vervangen in Laos. Moeilijk te vatten als je bedenkt dat Thailand meer fietswinkels heeft dan Laos. Voorlopig is het voor MJ nog geen probleem, want ze kan zich bij het fietsen nog altijd beperken tot de twee buitenste tandwielen.  


Tof gezelschap.

Genieten !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten