België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 17 april 2016

2016-04-17 Bangkok.

In de voormiddag maken we een stadswandeling door het oude stadsgedeelte van Bangkok. Dat het nog ooit een Chinese stad was, is nog duidelijk te merken. Hele straten met dezelfde huizenrijen, op het gelijkvloers allemaal winkeltjes, waarboven de mensen wonen. Als we tegen de avond door Chinatown wandelen, krijgen we wat heimwee naar China.
Het is de laatste dag van Songkran (op sommige plaatsen vieren ze dat 5 dagen), en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het erg druk is in de tempels waar iedereen offerandes wil brengen. Vooral het Pillar Schrijn heeft meer weg van een Thais Lourdes.
Heel toevallig waren we in Uthau Thani in contact gekomen met een Thais koppel dat een fietsenwinkel uitbaat in het centrum van Bangkok. Zij zouden onze fietsen nog eens degelijk in orde kunnen zetten, en dat is wel eens echt nodig. Het laatste groot onderhoud is al 8.000km geleden, en onze kettingen hebben zelfs al meer dan 10.000km afgelegd. Onze fietsen zullen hopelijk morgenavond klaar zijn, we zullen dus een dag langer in Bangkok moeten blijven.


De oude stad.

Liberty Monument.

Grand Palace.

Offerandes.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten