België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 8 april 2016

2016-04-09 Hoe bleker hoe liever.

Vanwege de hitte beperken we ons vandaag tot een ritje van 46km. Dat maakt wel dat we al in de voormiddag in een resort zitten. We rijden even tot het dorp verderop om nog de nodige inkopen te doen, en voor de rest van de dag trekken we ons terug op onze kamer. Als we In Turkije en de Stan-landen inkopen deden op een markt, heeft men ons vaak veel te veel laten betalen. Dit gevoel hebben we hier absoluut niet, men is hier veel eerlijker.
In België wil iedereen een gezond(?) bruin kleurtje hebben, maar hier in Thailand is het omgekeerd. Men doet er alles aan om een zo bleek mogelijk velletje te hebben. Als je in een winkel op zoek gaat naar een douchegel, staat er op de meeste aangeboden producten dat het de huid bleker maakt, of dat het beschermd tegen UV-stralen. Heel wat mensen hier zijn ook volledig ingepakt, enkel hun ogen zijn nog zichtbaar. 


Nog wat extra ijsblokjes in de drinkbus.

Inkopen doen op de plaatselijke markt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten