België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 5 mei 2016

2016-05-05 Onze laatste fietsdag in Thailand.

Vanochtend vroeg weer een felle plensbui, met als gevolg dat de elektriciteit in het hotel uitvalt. De stroomgenerator van het hotel is te lang werkloos geweest, en men krijgt hem helaas niet meer aan de praat. Het is wachten tot er voldoende daglicht is vooraleer we kunnen inpakken. De lift werkt ook niet, we moeten alle bagage via de trap naar beneden dragen. Gelukkig zitten we maar op het tweede verdiep, het dus maar één verdieping naar beneden.
Bij het buitenrijden van de stad Hat Yai stop ik bij een fietsenmaker om een spaak in mijn achterwiel te laten vervangen. Het ziet er een degelijke fietsenmaker uit, en ik profiteer ervan om mijn trapas en trappers te laten vervangen. Ik zal het vooraan dan wel met enkele tandjes minder moeten doen (44-32-24 i.p.v. 48-36-26). Gaan we nu die twee maanden zonder technische mankementen doorkomen?
In de namiddag neemt de bewolking weer toe, en op amper enkele kilometer van Padang Besar, onze eindbestemming van de dag, krijgen we een hevig onweer te verwerken. We moeten enkele malen op zoek naar een schuilplaats.
Vandaag was het onze laatste fietsdag in Thailand. In totaal hebben we bijna twee maanden lang door Thailand gefietst. Het traject in het zuiden langs de Golf van Thailand kon ons het meest bekoren. Morgen steken we de grens over naar Maleisië. We kijken er al naar uit om weer eens met een ander land kennis te maken.


De regen valt met bakken uit de hemel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten