België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 27 mei 2016

2016-05-27 Doen we iets misdadig ?

We fietsen al meerdere dagen langs de westkust van Maleisië, maar pas vandaag krijgen we weer eens zicht op de zee. We krijgen ook nog even af te rekenen met heuvelachtig parcours én met een beetje tegenwind, zodat het nog eens een vermoeiende etappe wordt.

Net zoals in Thailand is er hier ook een winkelketen “Seven Eleven”. Het aanbod hier is wel veel beperkter, maar ze zijn dag en nacht open. Dit komt ons goed uit, zodat we ’s morgens als we vertrekken, fris water kunnen kopen voor onderweg. In de meeste van deze winkels wordt er ook bier verkocht. Meestal is die rayon afgedekt met een donkere folie en staat er op de koelkastdeur dat de verkoop enkel is toegestaan aan +18-jarigen en niet-moslims. Hier in Pontian Kecil zit er zelfs een stevig hangslot op de deur, zodat je eerst nog eens bij de winkelbediende terecht moet. Je zou bijna het gevoel krijgen dat je iets misdadig doet door bier te kopen.


Picknick onderweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten