België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 11 mei 2016

2016-05-10 Vijf culturen op een zakdoek.

Vandaag houden we vrij om Georgetown te bezoeken. In de voormiddag maken we een stadswandeling met een lokale gids. Hij weet heel wat interessante verhalen te vertellen over het ontstaan van de stad, toont ons enkele verborgen hoekjes, en laat ons kennis maken met Street-Art.
In de namiddag dachten we de bus te nemen naar de ‘Botanic Gardens’ even buiten de stad, maar de rondleiding met gids door deze boeiende stad heeft er voor gezorgd dat we liever wat langer in de stad gaan rondwandelen.
We hebben in Zuid-Oost Azië al verschillende steden bezocht met een koloniaal verleden, maar geen enkele andere stad ademt het zozeer uit als Georgetown. En dan heb je nog de mengelmoes van culturen : Chinezen, Indiërs, Hindoes, Moslims en Katholieken die allemaal vreedzaam met elkaar leven. De Chinezen en de Indiërs hebben wel een eigen wijk, waarvan ‘Little India’ toch wel de meest kleurrijke is.
Georgetown is een geweldige stad om te beleven.


Onze gids fungeert mee in de Street-Art.

Moslima met de Koran in de hand.

 Little India.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten