België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 28 mei 2016

2016-05-29 Johor Bahru.

We maken een hele wandeling naar het Visitor Center, dat niet open blijkt te gaan op zondag. Ook zoeken we tevergeefs een ingang naar het oude koninklijk paleis. Maleisië is ook een koninkrijk. Hier bespeur je geen foto’s van de koning en koningin overal langs de weg zoals in Thailand, maar wel in vele steden, een kroon op palen, meestal boven een fontein.
Tegen de middag gaan we aanschuiven aan een eethuis waar ze ‘Fish Head’ serveren. We zitten samen aan tafel met een koppel uit Singapore dat speciaal voor deze schotel naar hier kwam. Het is een soep waar groenten en het hoofd van een grote vis in drijft, geserveerd met rijst. Het was lekker maar een echt wauw gevoel kregen we er niet van.
Maleisië is niet enkel een smeltkroes van culturen, maar ook een mix van oud en nieuw. Zo kan het best zijn dat je in het midden van een stad een plaats passeert waar aan de lopende band kippen en eenden worden geslacht in open lucht. En even verder een selfservice waar je zelf je was kan doen met de modernste wasmachines en droogkasten. Vandaag hebben we het geluk om foto’s te kunnen maken in een Hindoe tempel. 

Maleisië blijft boeien.
 


In een Hindoe tempel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten