België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 12 mei 2016

2016-05-12 Al negen jaar onderweg !

In tegenstelling met gisteren, is het vandaag wel weer een aangename etappe om te fietsen. Het eerste deel is zelfs ronduit prachtig. Kleine kronkelende wegen, afwisselend tussen de wildernis en de palmbomen, met op de achtergrond de geluiden van exotische vogels, en het geritsel van de apen in de bomen welke van de ene boom naar de andere springen. Dagelijks zien we wel apen langs de weg. Spijtig dat we ze bijna niet kunnen fotograferen, want tegen dat ik gestopt ben met de fiets, en mijn fototoestel heb bovengehaald, zijn ze weg. In de Europese dierenparken mag men dan al wel mooie en ruime accommodaties voorzien voor de apen, maar het is niets vergeleken met hun natuurlijke habitat. We krijgen ook andere dieren te zien, zoals reuze hagedissen en civetkatten (helaas allemaal doodgereden langs de weg). We komen niet alleen vreemde dieren tegen, maar ook merkwaardige mensen. Vandaag kwamen we een vrouw tegen op de fiets. Ze was al negen jaar op trektocht!! Straffe madam.
Deze middag lekker gegeten in een eethuisje langs de weg. Je krijgt een bord met rijst en je schept erbij wat je wil uit de ruime keuze aan klaargemaakte gerechten. Vandaag werden we blijkbaar aanzien als hun gasten, als ik wil afrekenen, mag ik niet betalen. We worden ook weer regelmatig nageroepen om thee te komen drinken. Ze serveren hier thee met melk en suiker, het smaakt beter dan het er uit ziet, maar we zijn er geen fan van. De ongesuikerde kruidenthee met veel ijsblokjes die men in Cambodja bij het eten serveerde dronken we wel graag.







De straffe madam welke al negen jaar onderweg is op de fiets.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten