België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 14 mei 2016

2016-05-14 Extreem hoge luchtvochtigheid.

De rit van vandaag loopt grotendeels langs palmolie plantages. Maleisië is het grootste exportland ter wereld van palmolie. Het aanleggen van de plantages gaat echter wel ten koste van het regenwoud, een evolutie waar steeds meer protest tegen komt.
Of het nu 30° of 40° warm is, overvloedig zweten doe je hier altijd. Zolang we aan het fietsen zijn, verdampt het meeste zweet door de luchtverplaatsing, maar van zodra je stopt begint het langs alle kanten te lopen. Toen we vorig jaar door Centraal Azië fietsten was het ook zeer warm, maar daar hadden we daar veel minder  last. Alles heeft te maken met de luchtvochtigheid. We hebben altijd een hotelkamer met airconditioning, en die zorgt niet alleen voor koelte maar ook voor een droge lucht. Nadeel is wel dat als je ’s ochtends met alles naar buitenkomt in de vochtige warme lucht, er meteen condensatie optreedt, en dat is vooral gevaarlijk voor toestellen zoals ons fototoestel (vandaar de soms wazige foto’s) en GPS. Om dat enigszins te voorkomen plaats ik mijn stuurtas met die toestellen ’s nachts soms in de badkamer waar het minder afkoelt.


Palmolie vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten