België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 29 mei 2016

2016-05-30 Vervroegde terugkeer.

Om familiale redenen (gezondheidstoestand van mijn moeder) hebben we beslist om zo snel als mogelijk terug te keren naar België. 
Twee weken geleden hebben we in een reisbureau in Klang tickets gekocht om op 2 juli terug te keren vanuit Kuala Lumpur. Men heeft ons toen duidelijk gemaakt dat de tickets niet kunnen omgeruild worden. Toch gaan we met onze tickets hier naar een reisbureau om te vragen of de datum kan veranderd worden. We hebben geluk, mits het betalen van een toeslag kunnen de tickets overgeboekt worden.  De administratieve afhandeling heeft toch nog wat voeten in de aarde. Het reisbureau in Klang, waar we de tickets kochten, moet de overdracht doen, en dat doen ze pas van zodra het geld hiervoor op hun rekening staat. Het reisbureau hier in Johor Bahru doet voor ons de elektronische betaling. We moeten dus nog een paar uur wachten tot men aan de andere kant ziet dat het geld gestort is. Wanneer we in de namiddag terug gaan naar het reisbureau, is het nog niet helemaal in orde, want het reisbureau in Klang wil ons persoonlijk aan de lijn om te checken dat wij wel degelijk diegenen zijn die de tickets kochten. Ter controle vragen ze onze geboortedatums.  Dan is het nog eens een half uurtje wachten tot de tickets effectief zijn overgezet en kunnen afgedrukt worden. Oef, dat is al een heel pak van ons hart. Nu zitten we wel nog met het probleem hoe met al onze bagage en onze fietsen op de luchthaven van Kuala Lumpur geraken, en daarom vragen we aan het reisbureau of ze voor ons aangepast vervoer kunnen regelen. Ook dat kan, het kost ons omgerekend wel zo’n 300 euro, maar het is dan ook een rit van 4 uur.
We kochten onze vliegtuigtickets bij een Chinees reisbureau, nu heeft een Indisch reisbureau voor ons de omzetting en de taxi geregeld, en uiteindelijk zullen we met een Thaise vliegtuigmaatschappij van Maleisië naar België vliegen (met een tussenstop in Bangkok). Als alles volgens timing verloopt, zetten we donderdagochtend 02/06/2016 om 7u40 weer voet aan grond in Zaventem.
Nu we de knop definitief hebben omgedraaid, kijken we er toch naar uit om familie en vrienden terug te zien in België.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten