België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 8 mei 2016

2016-05-09 Georgetown, een smeltkroes van culturen.

Het gaat vandaag van Sungai Petani, via Butterworth, naar Georgetown. Drie steden over een afstand van amper 40 kilometer, bijgevolg geen denderend ritje. In Butterworth moeten we een veerboot nemen. Van in de verte ziet Georgetown er uit als een zeer moderne stad met veel hoogbouw, maar eens dat je door het oude stadsgedeelte fietst, krijg je een totaal ander beeld, dat van een oude koloniale stad. Niet alleen de naam van de stad klinkt Engels maar ook vele straatnamen: Campbell Street, Maxwell Street , Mac Alister Street, Downing Street, … Het is een smeltkroes van culturen. Er is een Chinese wijk, Little India, en in die wijken voel je je ook letterlijk in dat land. Een boeiende stad. Georgetown is ook erkend als Unesco werelderfgoed.
We zouden van hier uit een boot nemen naar het eiland Sumatra (Indonesië) maar de informatie die we daarover terugvonden op het internet en in onze reisgids, die beter up-to-date blijkt te zijn, is wat tegenstrijdig. De bootverbinding zou geschrapt zijn vanwege te veel concurrentie van goedkope vluchten. We gaan op zoek naar enkele reisbureaus om uitsluitsel te krijgen. We krijgen de bevestiging dat er geen boten meer varen van Penang, de naam van dit eiland, naar Sumatra. Verder zuidwaarts zouden er wel nog boten varen. We zullen onze plannen nog maar eens moeten aanpassen aan dit nieuw gegeven.
Voor onze overnachting zijn we terechtgekomen in een soort van appartement waar in de keuken dit opschrift staat: ‘Consumption of alcoholic beveradges & non-halal food is NOT ALLOWED in this premises’.

De skyline van Georgetown.

De ferryboot naar het eiland Penang.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten