België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 6 mei 2016

2016-05-07 Van haventje naar haventje.

We fietsen zowat de ganse dag vlak langs de kust. Rechts van ons de zee, en links allemaal onder water gelopen rijstvelden, waar men met tractors op rupsbanden de grond aan het voorbereiden is voor het zaaien. Het landschap is hier helemaal anders dan de oostelijke kust in Thailand, geen zandstranden maar een modderige brij. We fietsen van haventje naar haventje. In die haventjes zien we wel geregeld eethuisjes waar ze niet veel meer verkopen dan thee en plat water, maar dat drinken we al meer dan genoeg. Winkeltjes waar we andere drank kunnen kopen zijn eerder zeldzaam, en dan is het zoeken naar een zo weinig mogelijk gesuikerde drank. We zitten duidelijk in een islamitisch land waar zelden bier te vinden is.
Om een overnachtingsplaats te vinden, moeten we landinwaarts naar het stadje Alor Setar. In de late namiddag willen we nog eens tot in het stadscentrum wandelen. Veel krijgen we niet te zien, want een hevig onweer komt de pret wat bederven.

Vissershaventje.
Moskee in Alor Setar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten