België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 15 mei 2016

2016-05-16 De kogel is door de moskee.

Onze vliegtuigtickets zijn geboekt. Zaterdag 2 juli om 20:55 uur stappen we op het vliegtuig in Kuala Lumpur (Malesië), maken een tussenlanding in Bangkok, en landen op Zaventem zondagmorgen 3 juli om 07:40 uur. 
Onze vlucht zelf is relatief goedkoop (€931 voor twee personen). Voor onze fietsen zou het echter wel eens een dure operatie kunnen worden, want voor elke kilogram boven de 30kg/p.p. (gewicht van bagage plus fiets) rekent men 60$. Als je weet dat onze fietsen al elk ongeveer 18 tot 20kg wegen, schiet er voor de rest niet veel meer over. Even weten we het niet meer. Misschien is het beter om onze fietsen gewoon achter te laten, maar dat zou dan toch met veel pijn in het hart zijn. Het mag dan maar een hoopje metaal zijn, na meer een jaar krijg je toch een emotionele band met je trouwe tweewieler. Gelukkig vinden we later op de dag toch nog een oplossing: bagage via de post terug naar België sturen kan voor een fractie van de prijs. Als de tarieven die ik op internet vond kloppen natuurlijk. Het rare is wel dat een pakket opsturen naar Nederland en Luxemburg, nog eens de helft goedkoper is. Ligt dat aan de Belgische post? Nog even nadenken wat we juist gaan doen.


Verplichte kledij in de moskee !
 

1 opmerking:

 1. Fietsen naar Nederland opsturen, de helft goedkoper?
  Indien het de moeite loont, kan ik jullie een adresje opgeven in Nederland, even boven de Belgische grens. Eén uurtje rijden vanuit Kampenhout.
  Groetjes van Eric en Lut.
  Welkom thuis!
  e_tytgat@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen