België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 4 juli 2015

2015-07-04 Afgedankte voertuigen krijgen in Georgië een nieuw leven

Enkele kilometers buiten Poti staat er een groot bord langs de weg met de boodschap ‘We appologize for the inconvenience’ en terecht want even verderop verandert de E70 in een onverharde weg. Het wordt laveren tussen de putten in de weg aan een minimum snelheid. Gelukkig is het maar een strook van 5km. Even later komen we op de M1 terecht, de belangrijkste verbindingsweg in Georgië van west naar oost, maar al bij al valt het qua verkeersdrukte best mee. Het feit dat maar weinig Georgiërs een eigen wagen hebben heeft er zeker mee te maken.
Het is duidelijk te zien dat de meeste van de auto’s en vrachtwagens tweedehands zijn, afkomstig uit West-Europa. Op een koelwagen staat in het Nederlands te lezen ‘www. Diepvriesman.nl - Al uw diepvriesboodschappen gratis thuisbezorgd’. De Nederlanders gaan wel heel ver met het leveren aan hun klanten. Op een oranje bestelwagen is nog duidelijk te lezen dat hij ooit nog heeft dienst gedaan als ambulance in Stekene.
Ondanks een rit van 100km hebben we omstreeks 15u al een onderkomen gevonden in hostel ‘Paradise Road’ in Kutaisi. Ook deze vrij nieuwe hostel is weer een aanrader. Het is een familiebedrijfje en de eigenaar toont ons met terechte trots zijn wijnmakerij in de kelders met een 200 jaar oude wijnpers. We krijgen zelfs een liter wijn cadeau, 10 jaar oud, lekker maar wel straf spul.

1 opmerking:

  1. Erg leuk om via al jullie verslagen en foto's getuige te mogen zijn van jullie wereldreis. Vijfduizend km is al – zeker met de fiets – een gigantische afstand, maar op wereldvlak zijn deze mensen maar verre buren van ons en toch hebben ze zo verschillende gewoonten en gebruiken. Het moet een enorme ervaring zijn voor jullie en wij kunnen vanuit onze stoel meegenieten … dankjewel. Bijzonder hoe jullie dag na dag weer klaar staan voor een nieuwe ervaring … ook al zit het weer jullie niet mee. Wij Belgen hebben op dit ogenblik geen enkel probleem om de zon met andere landen zoals Georgië te delen. Ook al is het geen pretje om te fietsen in de temperaturen van flink boven de dertig en hellingen van 9% en meer te overwinnen het zal in elk geval leuker zijn dan de regen die jullie blijkbaar achtervolgt. Wij hopen van harte dat de zon vanaf nu jullie trouwe reisgezel wordt want ook al is jullie wereldreis een bijzondere ervaring de zon zal er nog een extra kleur aan geven. Geniet intens … wij doen dat hier ook in Pulle. Groetjes Jeannine en Jean Marie PS mijn pensioendatum is nu ondertussen ook gekend: 1 oktober 2016 … de wetteksten hierrond zijn gestemd … er wordt enkel nog wat gezocht naar uitzonderingen voor mensen met een zwaar beroep maar ik vermoed niet dat werken bij een bank of waterbedrijf in aanmerking komt 

    BeantwoordenVerwijderen